Pulled Short rib Fajita’s
Pulled shortrib Fajita’s met tomaten salsa, avocado en The Generals hot sauce.
Met deze lekkere tex mex traktatie zet je je gasten aan het smullen!
Benodigd heden 4 personen: Barbecue materiaal:
Runder short rib circa 1,5 kg kamado BBQ
Tortilla vellen 8 of 15 cm, bij voorkeur van echte mais. Dutch oven of skillet
2 tomaten bbq handschoenen
Rode ui Tang
Peterselie Kern thermo meter
2 avocado’s Rook hout blokjes
Prei premium houtskool
Knoflook aanmaak wokkels
Wortel
Rode wijn azijn
Santa Maria Fajita kruiden mix
1 flesje dubbel bier (grutte pier dubbel)
We beginnen met het opstarten van de kamado bbq en stellen deze in op indirecte opstelling op 110/ 120 graden voor het roken van de short ribs.
De Short ribs hebben aan de ribben kant een dik vlies, deze kun je proberen weg te vliezen maar je kunt ze ook met een scherp mes flink bekrassen zodat de ribs niet krom trekken en ook het vlies beter zacht wordt.
De ribs rubben we goed in met de Sant Maria Fajita mix. Wanneer de bbq op temperatuur is plaatsen we het rooster met de rookblokjes en de short ribs met kern temperatuur meter om circa 4 uren te roken. Wanneer de ribs een lekker rokerig jasje hebben en een kern temperatuur van circa 65 graden verwijderen we deze van het vuur en plaatsen we de skillet of dutch oven op het rooster. Hierin fruiten we de ui, knoflook en wortel aan. De shortibs mogen erbij en voegen het dubbel biertje toe in de pan. Nog wat verdunnen met water zodat de shortribs bijna onder staan. Dit geheel laten we lekker door sudderen op lage temperaturen tot deze helemaal zacht zijn.
De salsa maken we van tomaten door deze in kleine blokjes te snijden met een gesnipperd uitje. Aanmaken met een beetje rode wijnazijn.
De avocado snijden we in plakken of blokjes
De tortilla’s grillen we even kort aan beide kanten in een pan of op de barbecue.
Vul de fajita’s met de tomaten salsa, avocado en pulled short ribs. Naar smaak voeg je The General’s Hot sauce toe. Eet smakelijk!