✓ Persoonlijk advies & service ✓ Van BBQ liefhebbers voor BBQ liefhebbers ✓ 100% tevredenheid

The Bastard Pizza Rotisserie zijn geld waard?

The BastardcPizza rotisserie

The Bastard pizza Rotisserie zijn geld waard?

Een van de laatste grote accessoires uitbreidingen van The Bastard is de pizza rotisserie. Wat de pizza rotisserie uniek maakt is de combinatie van een rotisserie functie als wel de mogelijkheid van je Bastard een heuse pizza oven te maken. Deze combinatie hebben we nog niet eerder gezien en dat maakt de accessoire uniek. Maar is The Bastard Pizza rotisserie zijn geld waard?

Rotisserie

De rotisserie inzetstuk is duidelijk anders dan de andere spitten die voor verschillende merken op de markt zijn. Meteen valt het op dat het inzet stuk een stuk hoger is dan de meeste andere spit inzetstukken als de Joetisserie of de spit on fire accessoires. Deze zijn veelal allround op verschillende types kamado’s te gebruiken. The Bastard pizza rotisserie is daarin anders omdat deze een klep aan de voorkant heeft maakt deze accessoire eigenlijk alleen geschikt voor The Bastard, dit dan ook nog eens voor de modellen vanaf 2019 met het vernieuwde scharnier. Deze maakt het mogelijk om de pasvorm van de pizza rotisserie aan te kunnen. Pas dus op als je de sinds 2020 op de markt “Basic” model koopt. Deze Bastard zal met de verouderde onderdelen niet de pizza rotisserie ondersteunen. Deze klep gebruik je uiteraard niet wanneer je het als spit gebruikt. Het spit werkt prima en plaatst de spit net over de helft van het midden. Dit is fijn omdat je dan de mogelijkheid hebt de verdeler van de houtskoolmand te gebruiken.

The Bastard Pizza rotissrie gemonteerde spit
Gemonteerde spit uiteraard dient het rooster verwijderd te worden

Je brandende houtskool is dan aan de voorkant gericht en het spit kan mooi aan de achterkant druipen met vet in een lekbakje. Dit is fijn als je bijvoorbeeld porchetta maakt waarbij het buikspek veel vet zal druipen en je wilt voorkomen dat deze constant verbrand en een vuile verbanding geeft wat uiteindelijk resulteert in een bittere smaak en vaak een zwarte niet mooi uitziende laag op je eind product.

Pizza oven

The Bastard pizza rotisserie
Vooraanzicht pizza klep met pizza steen erin

Zoals de pizza rotisserie al aangeeft kun je er ook pizza’s mee bakken!. hegt spit wordt verwijdert en je plaatst de square plate setter op de vuurring met de plate setters erin! (indirecte opstelling). Hierop plaats je de dikste pizza steen op de markt op de houder. Wanneer de dome gesloten is zal je zien dat je Bastard een perfecte pizza oven geworden is!
Het grootste voordeel is dat vele pizza’s maken nu veel makkelijker is geworden doordat de BBQ mooi constant kan branden. Er verdwijnt immmers niet constant bij het openen warmte en nog veel belangrijker er komt niet steeds een hele stoot zuurstof extra bij welke je kolen op hol doet slaan. Een te hete pizza steen zal resulteren in verbrande bodems en rauwe toppings. Door de dikte van de steen is deze heel stabiel en wanneer deze op de juiste temperatuur is kan je meerdere pizza’s heel constant kunnen afbakken.

Zijn er ook nadelen?

Ja zoals eerder gezegd is de pizza rotisserie niet geschikt voor elke Bastard en is hij alleen beschikbaar voor de Large modellen. Doordat de opstelling met de indirecte opstelling vaak lang kan duren dat de BBQ op temperatuur is (+- 1 uur) zullen veel mensen dit vervelend vinden. Echter kun je dit groten deels oplossen door de BBQ eerst goed op temperatuur te laten komen voordat je de plate setter met pizzasteen erin plaatst. Uiteraard kun je bekijken welke brandstof je gebruikt! Wij zelf geven de voorkeur aan een mix van Eiken gemixed met Marabu. Eiken geeft smaak met zijn verbanding en Marabu is een van de hardste houtskool soorten en komt langzaam op temperatuur. De combinatie vindt ik fijn omdat deze lang meegaat en uiteindelijk heel stabiel brand.
Laatste nadeel is toch wel prijs, met een winkel adviesprijs van €359,- is dit een prijzige accessoire.

The Bastard Pizza rotisserie zijn geld waard?

Pizza gebakken op de pizza rotisserie
Pizza gebakken op de Pizza rotisserie

Wij gebruiken de pizza rotisserie met grote regelmaat en vinden dat het doet wat het moet doen. De veelzijdigheid van rotisserie functie als wel een goede oplossing voor mooie en lekkere pizza’s te bakken maken dat het een prima aankoop is. Echter wanneer je enkel de rotisserie gebruikt en pizza’s bakken niet je ding is zal deze accessoire je waarschijnlijk te veel kosten en aan je laten voorbij gaan. Is Pizza 1 van de fijnste dingen die je graag van The Bastard tovert dan zal deze add-on je zeker plezieren! koop hier je accessoire!

Beginnen met chatten
1
Hoi, mag ik wat voor je betekenen?
Hoi, je spreekt met Raimon, waar kan ik je mee helpen?