The Bastard Large 2022

 The Bastard Large complete 2022 is uit en wij hebben hem veel trots voor jou in voorraad! De nieuwste Bastard heeft veel van dezelfde eigenschappen dan zijn 2021 voorganger maar heeft enkele subtiele aanpassingen en 1 grote update in zijn mars.

Bastard Large 2022

De vernieuwde Bastard Urban en Classic resp.de matzwarte Urban en de glimmende Classic zijn in de basis dezelfde barbecue als die van 2021. Zo heeft ook de 2022 veel extra’s in zijn Complete pakket. Al enkele jaren heeft The Bastard in zijn Complete sets uiteraard het gepoedercoate onderstel, houten zijtafels, firebox en vuurring. Ook de vernieuwde gietijzeren top ventilatieschijf welke dit jaar van een coating voorzien is vernieuwd. Ook dit jaar zit in het 2022 model een rvs asbak, een rvs houtskoolmand. precisie topschijfThe Bastard insertsThe Bastard Urban Large

De afsluiting is net als vorig jaar voorzien van het Infinity gasket. Dit glasfiber vilt is beter bestand tegen hitte en vuil. Daar een gewoon vilt door vet en gebruik compact wordt en niet goed tegen vlammen bestand is zal deze sneller slijten en regelmatiger verwisseld moeten worden dan de vernieuwde Infinity gasket. Het glasfiber is bestand tegen hitte, vlammen en zal langer je bbq goed afsluiten om de werking van je barbecue langer te garanderen. Daarnaast heeft the Bastard zijn plate setters uitgevoerd met een glazuurlaag waardoor vuil en vet minder goed hecht en makkelijker schoongemaakt kan worden. 

Subtiele aanpassingen

Het nieuwe 2022 model heeft een paar kleine aanpassingen ten opzichte van het 2021 model. deze zijn veelal esthetisch. Zo is de top precisie schijf wederom iets aangepast en heeft een andere afwerking waardoor hij iets minder schuurt tijdens gebruik. Uiteraard zal deze top binnen de kortste keren versmeren met vet en rook uit de barbecue maar toch fijn dat het minder schuurt. Daarnaast heeft de nieuwste Bastard een kleine aanpassing van de anti stoot balkjes onderaan de zijtafels. Deze voorkomen dat de tafels tegen het onderstel aanstoten. Deze balkjes hebben dit jaar een rubberen stootje met The Bastard logo erop.

TafelstootDeze vervangen de minder mooie stukjes vilt van de eerdere modellen. Ook de zijtafels zelf hebben een iets gladdere afwerking in een iets donkerdere kleur. Deze wijzigingen zijn allemaal meer esthetisch dan dat ze essentieel zijn. Toch is er sinds maart een grotere upgrade inbegrepen in de doos!

 

 

 

Het vernieuwde Multi level cooking system

De grootste upgrade van het 2022 model is het multi level cooking system. Dit vernieuwde systeem geeft je met de 2 halve maan roosters van 7 mm rvs meer flexibiliteit in je opstelling ten opzichte van je hete kolen. Zo is het nu mogelijk om op verschillende hoogtes te grillen en te garen. Ook kun je de onderliggende lagen gebruiken om je halve maan gietijzeren roosters al voor te verwarmen zodat je deze gemakkelijk kan bereiken door 1 van de rvs roosters te verwijderen. Ook de twee halve maan plate setters geven veel mogelijkheden om verschillende opstellingen te doen als direct en indirect te grillen op verschillende hoogtes.The bastard multilevel system Mocht je deze review nu lezen en reeds een large of medium in je bezit hebben, het multilevel cooking system is ook als losse accessoire te verkrijgen als upgrade van je rooster de vindt je hier! 
Het vernieuwde systeem is erg robuust uitgevoerd net zoals alles aan The Bastard.

bekijk het filmpje hieronder voor alle ins en outs van The Bastard

Beginnen met chatten
1
Hoi, mag ik wat voor je betekenen?
Hoi, je spreekt met Raimon, waar kan ik je mee helpen?